dimitris_soap

Σαπούνι ξυρίσματος Dimitris λεβάντα

Σήμερα δοκιμάσαμε το σαπούνι του Dimitris.
Ένα πολύ καλό αποτέλεσμα με άρωμα λεβάντα…

Όλες οι δοκιμές έγιναν με straight.
Σε όλες τις περιπτώσεις η σαπουνάδα έγινε απ´ευθείας στο πρόσωπο και το φόρτωμα ήταν πολύ εύκολο και ικανό για 4+ περάσματα. Για την ακρίβεια πιστεύω ότι είναι από τα πιο εύκολα σαπούνια που έχω δοκιμάσει.

Η σαπουνάδα είναι ιδιαίτερα πηκτή και προστατευτική, αλλά σε καμιά περίπτωση φλύαρη (πχ σαπούνι ToOBS Jermyn str.). Θυμίζει πολύ Cella ή Klar Kabinet. Η σαπουνάδα είναι σταθερή, δεν σβήνει ούτε θέλει ιδιαίτερο νερό στη συνέχεια, ακόμα και μετά από 25 λεπτά.
Θα ήθελα το σαπούνι να προσφέρει λίγη περισσότερη λίπανση, χωρίς όμως να με προβληματίσει καμιά στιγμή στο ξύρισμα με straight. Εδώ όμως θα προσθέσω ότι η πολύ λίπανση, τουλάχιστον σε εμένα, μερικές φορές λειτουργεί αρνητικά καθώς δυσκολεύει το τέντωμα του προσώπου με το χέρι, κάτι απαραίτητο στο ξύρισμα με straight.
Σε καμία περίπτωση δεν είχα ερεθισμούς και η ενυδάτωση του σαπουνιού είναι κορυφαία.

Λένε το άρωμα είναι υποκειμενικό, αλλά ιδιαίτερα σημαντικό καθώς αποτελεί μέρος της ευχαρίστησης του παραδοσιακού ξυρίσματος. Από ότι καταλαβαίνω στην ουσία δεν είναι αρωματισμένο το σαπούνι αλλά έχει τη φυσική του μυρωδιά. Εμένα μου θυμίζει ένα πιο βαρύ Mitchell’s.

Συμπέρασμα:
Πραγματικά πιστεύω ότι, με εξαίρεση το άρωμα, το σαπούνι συγκαταλέγεται στα κορυφαία που έχω δοκιμάσει (Mitchell’s, La Toja, Cella, D.R. Harris, Klar Kabinett), και επιπλέον έχει ένα μοναδικό πλεονέκτημα: γνωρίζω ότι έχει φτιαχτεί από αγνά υλικά και αγάπη από κάποιον με πραγματικό μεράκι.

Από εδώ και πέρα η χρήση του σαπουνιού θα συνεχιστεί καθώς το σαπούνι θα ενταχθεί στο καθημερινό μου rotation. Μάλιστα σκέφτομαι στην επόμενη παραγγελία μου να πάρω και ένα άδειο ξύλινο μπολάκι, αντάξιο της ποιότητάς του σαπουνιού.

Διαβάστε περισσότερες κρητικές ή γράψτε μας την δικιά σας εδώ ή στο φόρουμ.

Share

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.