Lord Emofresh (κρέμα)

Υπάρχουν κάποια προϊόντα των “γειτόνων” μας που αξίζει να τους δώσουμε μια ευκαιρία – μια δοκιμή – ίσως από περιέργεια, ίσως και επειδή απευθύνονται σε αγοραστές με παρόμοιο δέρμα και κλίμα με εμάς. Ένα από αυτά είναι και η κρέμα της Lord.

Η συγκεκριμένη κρέμα κυκλοφορεί σε μικρά μεγέθη – 25 (L178) και 55 (L179) γραμμαρίων. Αυτό είναι καλό αν δεν σου αρέσει – αλλά δεν είναι και τόσο πρακτικά αν κολλήσεις μαζί της.

Το αρχικό άρωμα στο σωληνάριο είναι λίγο “τεχνητό” – θα έλεγα ξυνολέμονο και menthol. Όταν όμως αρχίσεις να την “πιλατεύεις” – προσωπικά την φτιάχνω στο χέρι – αυτή η μυρωδιά έρχεται πολύ πιο φυσική – θυμίζοντας κουρείο στα 70ς. Δεν είναι έντονη, δεν είναι ενοχλητική, και στο πρόσωπο είναι ακόμα πιο εύπεπτη.

Η έκπληξη έρχεται με το ξεκίνημα – σε 1 1/2 λεπτό με ποσότητα γύρω στο 1 εκατοστά και κάτι – έχεις ένα χέρι σαν να το βούτηξες στη νουγκατίνα – γεμάτος αφρός, πυκνός – άνετα βγαίνουν 3 περάσματα. Δεν κόβει, διατηρείται στο δέρμα, χωρίς να το λαδώνει μετά τη χρίση.

Κάνοντας κάποιες συγκρίσεις – το άρωμά της (και το μενθολ) είναι πιο διακριτικό από proraso και palmolive – αλλά για μένα η συνολική μυρωδιά της είναι καλύτερη. Ο αφρός που παράγει ίσως να είναι και καλύτερος από της proraso. Και ενώ δεν δημιουργεί παγωμάρα – όπως σε άλλες κρέμες με εντονότερο (και περισσότερο) menthol – την νιώθεις την ουσία στο δέρμα, απαλά, όπως ακριβός πρέπει. Όσο για την ενυδάτωση – μισή ώρα μετά το after shave η διαφορά είναι εμφανής – δέρμα μαλακό, χωρίς ερεθισμούς η ξηροδερμία, που δεν τραβάει.

Χημικός δεν είμαι αλλά αυτά που διάβασα στα συστατικά, δεν με τρόμαξαν – έχουμε δει πολύ χειρότερα – και σε πολύ πιο διάσημα προϊόντα.

Και μια μικρή έκπληξη – μέσα στο κουτί της, υπάρχει μια πλαστική μηχανή μιας χρήσης της Lord (μάλλον η L401). Δεν είναι τίποτα σημαντικό αλλά σε προδιαθέτει ευχάριστα.

Η τιμή της στον connaught είναι 1 λίρα και 80 λεπτά.

Συνολικά – είναι μια κρεμά που δεν εντυπωσιάζει εκεί που κοιτάμε πρώτα (δυνατό και ίσως εκλεπτυσμένο άρωμα και δυνατή αίσθηση menthol) αλλά που ξεπερνάει κατά πολύ τους μέσους όρους στα υπόλοιπα (δημιουργία σωστού αφρού, ενυδάτωση και συνολική εικόνα). Μάλλον πρόκειται για κάποιου είδους “κρυφό όπλο” της Lord…

Λέει ο Herco, διαβάστε εδώ την συζήτηση…

Share