Wolf Whiskers συνθετικό

 Καιρό έχω να διαφθείρω κόσμο…

Οι αθώοι και αδύναμοι περί τα ξυριστικά καλούδια χαρακτήρες δέον όπως απέχουν από την περαιτέρω ανάγνωση.

Κατέφθασε το πινέλον τούτο από τις Ενωμένες Πολιτείες. Όπως βλέπετε πρόκειται περί αντικειμένου που φοριέται και στο δεξί ως κόσμημα.

wolf whiskers

Wolf whiskers

Ο κατασκευαστής Peter Wolf είναι ο αρτιζάνος που κρύβεται πίσω από τη φίρμα Wolf Whiskers. Υπάρχει ένας παροξυσμός για τα πινέλα του τροφοδοτούμενος όχι μόνο από την εξαιρετική ποιότητα, την αισθητική και την απόδοσή τους αλλά και από την -αμφισβητούμενη από πολλούς- πρακτική της τεχνητής δυσκολίας κτήσης τους.

Το σχέδιο της βάσης του συγκεκριμένου ακρυλικού ονομάζεται ‘Bishop’ το δε συνονθύλευμα χρωμάτων ‘Tranquility’. Υποτίθεται ότι δεύτερο ίδιο δεν βγαίνει, οπότε μάλλον πρέπει να γουστάρω διπλά.

Η πρώτη εντύπωση μόλις το κράτησα στα χέρια ήταν ότι είναι ογκώδες και άκομψο συγκρίνοντάς το με τα πιο φινετσάτα Ευρωπαϊκά Shavemac, Simpsons και Vie-long που δοκίμασα. Ωστόσο· Ωστόσο λέγω, μόλις το αιώρησα τανάσκελα πάνω από το ορθάνοιχτο υγρό και ζεστό δοχείο (για σαπούνι μιλάω ε) αντελήφθην με τί σοφία εποίησεν ο Πήτερ το μαρκούτσι αυτό. Υπέροχο κράτημα και κέντρο βάρους της λαβής έχουσας ύψος 56 χιλ. και πλάτος 40 χιλ. Το συνολικό βάρος ανέρχεται στα 95 γραμ. και το ύψος στα 109 χιλ.

Το εντυπωσιακότερο όμως είναι ο συνθετικός θύσανος. Ονόματι ‘Black Wolf’ ή κατ’ άλλους ‘Tuxedo’, ελληνιστί ‘σμόκιν’ (αυτό που φοράμε στις δεξιώσεις του Πρέσβη που μας κακομαθαίνει με τα Ferrero Rocher του περιπτέρου), έχει knot 23/53 και την πιο απαλή συνθετική τρίχα που έχω συναντήσει μέχρι τώρα. Ομιλώ μετά λόγου γνώσεως καθόσον είχα ή έχω τα περισσότερα συνθετικά. Plisson, Plisoft, Razorock, Muhle, Muhle black, Omega και Simpsons με τα τελευταία μόλις στο νήμα να χάνουν την πρώτη θέση από τον θύσανο Tuxedo. Η απαλότης είναι απαράμιλλη, το flow και το backbone ιδανικά. Ούτε το χύμα λιώσιμο των Πλισόν, ούτε το πάτα-με-πασά-μου-να-λαδεράρω των υπέροχων πλην δύστροπων Simpsons.

Wolfwhiskers

Επί το έργον με Σμουθ Οπερέιτορ.

Συμπερασματικά, είναι ένα συνολικά πανέμορφο και λειτουργικό πινέλο για καθημερινή χρήση. Η τιμή του στα 75 δολάρια κρίνεται λογική δεδομένης της ποιότητας και της χειροποίητης κατασκευής του. Η δυσκολία απόκτησής του (το κολπάκι ακολουθούν κι άλλοι αρτιζάνοι του χώρου που την έχουν δει κάπως) είναι απολύτως αδικαιολόγητη θεωρώ και εκνευριστική. Ας πάρει δυο παραγιούς να τους μάθει την δουλειά να αυξήσει την παραγωγή αφού έχει τόση ζήτηση. Δεν πρόκειται δα και για μοναδικά ανεπανάληπτα έργα τέχνης, μνημεία της παγκόσμιας κληρονομιάς. Μην τρελαθούμε κιόλας, ακρυλικά στον τόρνο είναι.

Υγιαίνετε και πάρτε -ανεξαρτήτου λαβής- θύσανο Tuxedo όπου και όποτε τον βρείτε. Σ’ εμένα πρώτη φορά πέρασε απ’ το μυαλό ο γνωστός στην ευγενή συνομοταξία των καμένων με το ΠΞ ψυχαναγκασμός να πάρω κι ένα δεύτερο να βρίσκεται… Όχι, ψέματα, το σκέφτηκα και για το LE Shavemac με τον Unique θύσανο.

Μας γράφει πολύ όμορφα ο Vavous.

Share