Herbana βάλσαμο για μετά το ξύρισμα

Δυο λογάκια και γι’ αυτήν την ελληνική προσπάθεια, την οποία ανακάλυψε στο etsy.com και έκανε γνωστή στο φόρουμ ο αγαπημένος μας διαφθορέας Vavous.

Κατ’ αρχάς είναι βάλσαμο και όχι λοσιόν κι ας γράφει ό,τι θέλει η προσεγμένη ετικέτα στο μπουκαλάκι των 100 ml από συμπαγές πλαστικό. Είναι μάλιστα τόσο πηχτό, σχεδόν σαν κρέμα, που μάλλον δεν χύνεται αν το γυρίσεις ανάποδα. Έτσι, η αντλία στη συσκευασία δεν είναι απλώς πρακτική, αλλά αναγκαία για να το χρησιμοποιήσεις.

Κυκλοφορεί σε επτά διαφορετικές εκδοχές, με εκχυλίσματα από κέδρο, κέδρο και σανταλόξυλο, καπνιστό ξύλο (smoked wood), αλόη, πράσινο τσάι, αγγούρι και πράσινο μήλο. Στα συστατικά βλέπω ανάμεσα στα άλλα και φυσική κηραλοιφή, πρόπολη, αμύγδαλο, έλαια τζοτζόμπα και καλέντουλας, βούτυρο καριτέ και κακάο, γέλη αλόης.

Επέλεξα για την πρώτη μου γνωριμία με το προϊόν την εκδοχή με το εκχύλισμα πράσινου μήλου, έχοντας διαβάσει παλιότερα τα οφέλη του για την επιδερμίδα, αλλά και λόγω ευχάριστου αρώματος. Το κόστος του είναι φυσιολογικό, μόλις 8 € (εγώ το πήρα στα 6,80 μια και πέτυχα έκπτωση 15% λόγω Black Friday) και έκανε μία εβδομάδα για να έρθει μια και η κοπέλα που «τρέχει» την όλη προσπάθεια, το έφτιαξε μετά την παραγγελία μου. Απ’ ό,τι κατάλαβα αυτό κάνει σε κάθε περίπτωση (γράφει και στη φόρμα παραγγελίας “made to order”), δηλαδή φτάνει στα χέρια μας ολόφρεσκο.

Ως προς τις ιδιότητες τώρα. Η υφή του αρχικά με προβλημάτισε, μια και έχω λιπαρή επιδερμίδα και μέχρι πρότινος απέφευγα τα balm (τα χρησιμοποιούσα αναγκαστικά τον χειμώνα που τα είχα ανάγκη). Το συγκεκριμένο αυτοδιαφημίζεται ως «μη λιπαρό» στην ετικέτα, αλλά τόσο πηχτό που το έβλεπα δεν με έπειθε. Έκανα λάθος όμως, μια και απορροφάται ταχύτατα. Στο τρίλεπτο που έβαλα τα δάχτυλα στο μάγουλο δεν υπήρχε ίχνος λιπαρότητας ούτε αυτό το «στρώμα» που αφήνουν άλλα balm.  Δεν είμαι ειδικός στα γαλακτώματα, όμως το Herbana προσφέρει άμεση ανακούφιση και δεν νιώθω να υστερεί σε κάτι έναντι των μπαλμ του Κορρέ ή της Proraso που έχω και χρησιμοποιώ.

Επειδή είναι φρέσκο και προφανώς δεν έχει συντηρητικά, ίσως να χαλάει πιο γρήγορα (η πωλήτρια δεν μου επεσήμανε κάτι πάντως), γι’ αυτό θα το χρησιμοποιώ τακτικά αυτόν τον χειμώνα. Είμαι περίεργος επίσης να δω πώς θα συμπεριφερθεί στο δέρμα μου και όταν πιάσουν οι ζέστες. Αισιοδοξώ ότι δεν θα είναι λιπαρό όπως τα άλλα balm και ίσως αλλάξει την κοσμοθεωρία μου γύρω από τα after shave (αν και την Aqua Velva δεν θα την εγκαταλείψω ποτέ).

Συνιστάται ανεπιφύλακτα και είμαι περίεργος να ακούσω στο μέλλον γνώμες και από balm lovers, που όσο να ‘ναι κάτι περισσότερο (και καλύτερο) από μένα θα έχουν δοκιμάσει. Πρόκειται πάντως για ένα καλό προϊόν, που είναι και αγνό και ελληνικό -κάτι που, προσωπικά, είναι ένα «συν». Όπως είχε γράψει άλλωστε τις προάλλες κι ο Ανδρέας (ο Vavous, όχι ο Παπανδρέου), «γιατί να τα σκάμε στους ξένους;»

Γράφει ο “Roadrunner”

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Share