bowling

Ανέξοδα χόμπι για να γεμίσετε τον ελεύθερό σας χρόνο.

Σκέφτηκα να φτιάξω μία λίστα με 20 ανέξοδα χόμπι για να γεμίσετε τον ελεύθερό σας χρόνο.
Γιατί τελευταία η σύγχρονη ζωή με έχει αναγκάσει καλώς ή κακώς να κλειστώ στο σπίτι μου και στον μικρό “εγωιστικό” μου κόσμο.
Όμως εδώ και πολύ καιρό με έχει πιάσει κάτι…
με τρώνε τα χέρια μου βρε παιδάκι μου που λένε. Είναι που δεν έχω τι να κάνω στον ελεύθερό μου χρόνο; Που θέλω να κάνω κάτι δημιουργικό; Κάτι που θα μπορώ να καμαρώσω γιατί θα έχω καταφέρει εγώ με “σκληρή” δουλειά; Τέλος πάντων πείτε το βαρεμάρα εσείς. 
Χόμπι λοιπόν. Χόμπι, που δεν θα με ξεπαραδιάσουν “πολύ” και ίσως μου δώσουν την ικανοποίηση που αναζητώ!

Σαφώς δεν είναι όλα τα χόμπι για όλους, εξού και η λίστα. Υπάρχουν χόμπι για όλα τα γούστα. Αν δεν σου αρέσει κάτι το προσπερνάς και πας σε άλλο .

Την λίστα την κατηγοριοποίησα  ανάλογα με τον τύπο της δραστηριότητας… Δηλαδή αθλητικά, χειρωνακτικά και τα λοιπά και τα λοιπά!

Πατήστε λοιπόν το παρακάτω κουμπί για να πάτε στην επόμενη σελίδα!

Αθλητικά χόμπι

Ας μην αρχίσουμε να λέμε για άλλη μία φορά το γνωστό τροπάριο για τα οφέλη της άσκησης… Και ας πάμε κατευθείαν στην λίστα.

Τρέξιμο/τζόκινγκ

χόμπι jogging

Είναι από τα πιο ανέξοδα και ωφέλιμα χόμπι που θα μπορούσε να ασχοληθεί κάποιος. Το μόνο που θέλεις είναι τουλάχιστον μισή ώρα από τον χρόνο σου και ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια…

Φορέστε τα (βάλτε και μουσική a la Rocky) και βγείτε για ένα χαλαρωτικό και απολαυστικό τρεξιματάκι.

Calisthenics, καλλισθενική γυμναστική

Στην αναζήτησή μου για φθηνές αθλητικές δραστηριότητες όπου δεν θα απαιτούν την χρήση μηχανημάτων ή και γενικά άλλων βοηθημάτων έπεσα κατά τύχη στην καλλισθενική γυμναστική.
Η γυμναστική που το μόνο που απαιτεί είναι, την επιθυμία σου για άσκηση,  το σώμα σου και τον χρόνο σου.
Η Ελλάδα είναι ένας ιδανικός τόπος για αυτού το είδους την άσκηση. Εδώ μπορείτε να δείτε μία λίστα με πάρκα όπου μπορείτε να ασκηθείτε. Υπάρχουν άπειρα βίντεο στο youtube όπου λένε πως μπορεί κάποιος να ξεκινήσει αλλά και βίντεο για πιο προχωρημένες τεχνικές.

Μπάσκετ

Έχετε ξεχάσει τις ώρες που έχετε περάσει με τους κολλητούς σας στο προαύλιο του σχολείου με μία μπάλα molten ή μία spalding;
μπάλα μπάσκετ molten
Μία καλή ευκαιρία να θυμηθείτε τα παλιά..!

Ποδόσφαιρο

Για όσους δεν τους έκανε κλικ το μπάσκετ υπήρχε πάντα το ποδόσφαιρο, το παγκόσμιο σπορ. Γήπεδα ποδοσφαίρου θα βρείτε σχεδόν παντού σε όλη την Ελλάδα.
μπάλα ποδοσφαίρου
Πάντα θα υπάρχει κάποιος που θα θέλει να παίξει μαζί σας λίγο “μπάλα”.

Παρκούρ

To παρκούρ (parkour) έχει πολύ μεγάλη άνθηση τα τελευταία χρόνια και γιατί να μην έχει; Αφού είναι ένα άθλημα όπου είναι απελευθερωτικό, εμψυχωτικό και δισκεδαστικό (να μην ξεχάσω να πω ανέξοδο). Θα μπορούσα να προσθέσω και λίγο “εξτρίμ”.

Σαφώς η λίστα δεν περιορίζεται σε αυτά και μόνο τα αθλήματα. Ο καθένας μπορεί να βρει τρόπους αν θέλει να αθληθεί σπίτι του ή έξω χωρίς πολλά έξοδα. Εγώ όμως κάπου εδώ θα αλλάξω κατηγορία, για να πάμε στην κατηγορία των χειρωνακτικών χόμπι…

Share

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.